18 Şubat 2012 Cumartesi

Kısa bir Ara için Ne İçsek? / What Shall We Drink For a Little Break?

Herkese soğuk havayı takip eden güneşli bir günden merhaba!

Malum hava şartları nasıl değişirse değişsin biz değişmeden ne yapıyorsak onu yapmaya devam etmek mecburiyetinde olan canlılarız. Bazıları hastalanınca arar bitki çaylarını, bazıları ise hep en görünür yerde tutar. Ben galiba ikincisiyim, odamın her köşesinden bitki çayı çıkıyor. Artık paketlerini atıp kendim kutulara koymaya  başladım, hayata küçük molalar verdiğimde "hanginizde bakalım sıra bugün" edasıyla yaklaşıp birini kapıveriyorum. Markalar ve insanlar arasında duygusal bağlar çok önemli. Örneğin bir üründe "mod değiştirme" algısı varsa, bu kesinlikle ürünün kendi sağladığı faydaları aşıyor. Bu bitki çayları da benim modumu değiştiriyor, ya da ben öyle inanmak istiyorum, hem üretici hem tüketici için iyi bir alışveriş değil mi :) Türkiye'de bitki çayı çeşitleri artmasına rağmen yine de yurt dışındaki kadar çeşit yok maalesef. Örneğin Fransa' da sırf iki reyon bitki çaylarına ayrılmıştı, cennetti benim için.


Bu gördükleriniz benim alıp depoladığım çaylardan bazıları. Birkaç tanesinden bahsedecek olursam,
Lipton Form Plus Kiraz saplı olan başta rengiyle beni cezbetmişti, fakat diğer form çaylarının aksine şekersiz içilse bile içinde kendinden bir madde var galiba, tadı yerinde.
Ekinezya'yı sırf faydaları için içiyorum.
Erikli tarçınlı'yı ilk kez okulda denedim, sonra eve de aldım, özellikle kış mevsiminde iyi gidiyor.
Doğadan 7 otlu çay'ı çok yaratıcı bir dergi reklamı sayesinde fark ettim ama çok sık tükettiğimi söyleyemem, birçok bitkinin bir arada olması açısından güzel.
Ballı yeşil çay, eğer evde bal yoksa bal tadını size sağlıyor :)


 Şimdi gelelim favorilerimden birine..Yaklaşık iki yıl once, hobi olarak supermarketleri gezdiğim ve yeni ürünler aradığım günlerden birinde, Doğuş Mistik Chai ile karşılaştım, yanında süt hediyesiyle. Sonradan başka markalar da çıkardı benzerlerini, ama ben hala bunu kullanıyorum. Türk damak tadına pek uymayan bu sütlü çay piyasadan kalkmasın diye herkese markayla anlaşmam varmış gibi denettirmiştim.

Gördüğünüz gibi öncelikle süt ile suyu karıştırıyorsunuz..İsteyenler sadece suyla da yapabilir tabii ki, ama ben sütle öneririm. Çayımızı ilk koyduğumuzda hala beyaz renkli, sonradan sütlü kahve rengini elde ediyorsunuz, rengi de içimi de çok yumuşak.



                                                            İşte sütlü çayımız :)

Bunlar da daha yeni aldığım için hala paketlerinde duranlar. Elmalı tarçınlıyı kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ballı limonlu da onla aynı seriden, hastalıklara iyi geliyor. Aynı seride kuşburnu ve ahududulu çilekli de var, ahududulu çilekliyi okulda içiyorum, onun kokusu da harika.Yaseminli yeşil çayı, eğer yeşil çay içemiyorsanız mutlaka alın, yeşil çayların içinde benim favorim, hakikaten yasemin gibi. Bergamot aromalı da yeşil çayda değişik tatlar arıyorsanız ideal. Yaban mersinli çay ise kırmızı görünümüyle olsun içtikçe enerjik hissettirmesi olsun listelere hızlı bir giriş yaptı :)




Bunlar bitki çayı değil elbette, konudan sapmak olacak ama sizle son zamanlarda içtiğim iki güzel içeceği daha paylaşmak istedim, Baileys'li kahve ve İspanya'nın içeceği Sangria (Burdaki ile İspanya'daki çook farklı tabii, buradakilerde çok az alkol varken İspanya'dakiler çok daha ucuz olmasına rağmen çok alkollü.)

Renkli, mutlu, pozitif haftasonları!

Gizem.





9 yorum:

  1. Liptonun caylarina bayiliyorummmmmmmm.....

    Selamlar

    SisterAct

    YanıtlaSil
  2. Selamlar!!
    Yeni çeşitler çıktıkça dener paylaşırız o halde :)

    YanıtlaSil
  3. Ben tam bir caykolikim :) Liptonun caylari süper! Birde Nar´li olanini dene ;)

    http://bouquet-defleurs.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bouquet de fleurs, öncelikle ismini çok beğendiğimi belirteyim hihi. Biliyor musun bu posttan sonra tesadüf narlıyı almıstım, tesekkürler :)

      Sil
    2. :)) Tesekkürler tatli yorumlarin icin, cok mutlu oldum okurken :) Hihi :) aslinda ismim Seda ama Blogumun ismini böyle koydum..

      Ciddimisin? Bak buna tatli bir tesadüf derim iste!

      Sil
  4. Kız ben bu mistik çayın bi dönem resmen koliğiydim inanırmısın? ^_^
    "sütle de çay mı içilirmiş, gören de ingiliz kraliyetinden çıkma sanır" diyenlere kapak olcak cinstendir, sevilir, sahlepin kuzeni sayılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minikkus..ne yalan söyleyeyim çook beğendiğim bir bloggerdan yorum gelmesine ayrı, aynı beğeniye sahip olmamıza ayrı sevindim. Hatta geçenlerde "saat 5te sütlü çay içmek için İngiltere'de olmamıza gerek yok, ben yaparım" yazmıstım twitterda, bu kadar olur :) sevgiler çook..

      Sil
  5. BENDE SEVERİM GÜZEL BİR ÇAY :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...