7 Mart 2013 Perşembe

Nostalji

"Artık kimse mektup yazmıyor" denilen zamanlarda bile mektup yazardım ben birilerine. Bilirsiniz, insan ruhunun çekmecelerini temizlemeye cesaret edemezse bazen odasının çekmecelerini temizler. Öyle bir günde, biraz da eskiye özlemle sanıyorum, elim bu mektuplara gitti. Ne çok mektup, ne çok anı...Evet belki bunlar başkalarının bana gönderdiği mektuplar ama neyin cevabı oldukları okuyunca o kadar belli olan satırlar ki...Sen nasıl değişirsen, başkalarıyla iletişimin de öyle değişiyor aslında. Bu yüzden başkalarının mektuplarında ben kendimi, benim onlara yazdıklarımı buldum.


Sanki okul sırasında tüm o teneffüs gürültüsünde mektup yazan Gizem'i gördüm, heyecanla posta kutusuna bakan kocaman açılmış gözlerini, sırf o seviyor diye özel alınıp yollanmış kartpostallara bakarken yaşadığı sevinci..İnsanın kendisini uzaktan izlemesi hayat içinde pek fazla yaşayabileceği bir şey değildir. İşte nostalji, insana zaman boyutunda bir yolculuk imkanı tanıyarak kendini izlemesini sağlar, belki bu yüzden güzeldir.

Bazen hayata edebiyattan bir parça gibi bakmanın ruhumu kırılgan yaptığını düşünüyorum. Gerçek olayların geçmişi ve geleceğini, olay döngüsü içindeki yerini, karakterlerin yerleşimini düşündükçe, gerçek olaylar şeffaf bir hal alıyor. "Hüzün duyabilen her ruh iyiliğe muktedirdir" diye okumuştum, ne doğru! Bu konulara, çok sevdiğim şu şiir yakışır dedim, ne dersiniz?



Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden,
Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak,
Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak...
Sular sarardı... yüzün perde perde solmakta,
Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta...

Eğilmiş arza, kanar, muttasıl kanar güller;
Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller,
Sular mI yandı? Neden tunca benziyor mermer?
Bu bir lisan-ı hafidir ki ruha dolmakta,
Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta...



Mektupların beni götürdüğü yere gittim bugün, okuyup benimle geldiyseniz ne mutlu bana! :) Herkese bir parça da olsa nostalji yaşayacağı günler diliyorum, inanın ki bazen iyi geliyor!

                                                                                    XOXO
                                                                                   GİZEM

12 yorum:

  1. Bende mektup yazmayı severim daha yeni bir arkadaşıma yazdım ama beni karşılığında arıyorlar artık yazmaya eriniyorlar.

    YanıtlaSil
  2. blogdaki çekilişimi duyurmak isterim..

    http://fashionsletter.blogspot.com/2013/03/hediye-boaz-design.html

    YanıtlaSil
  3. I don't understand as well this post, but it seems to be very personal, about your feelings, and this is always good!

    Lucia Gallego Blog

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Even though it was in turkish you totally understood, amazing :)) thanks for the lovely comment!

      Sil
  4. Bende severim mektup yazmayı,
    Bana da beklerim,
    Sevgiler
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Gizemcim, bir mektup almanın, mektup yazmanın heyecanı ve sevincini az yaşarım başka şekilde. Eşimin anneannesi gezmeyi çok sevdiği için adet edindik; her gittiğim yerden ona kart / mektup gönderiyoruz. hem onu sevindirmek, hem de biraz bencilce ileride o kartları kendimize saklayabilmek için. Sana gelen mektup zarflarına bayıldım, ne kadar renkli, ne kadar düşünceli. İyi ki saklamışsın.
    http://tuzvekarabiber.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızcım, bu tatlı yorumun için içtenlikle teşekkür ederim :) Düşünce, geçmişin izleri bunlar hep önemli şeyler, aynı duyguları paylaşmak çok güzel. Sevgiler..

      Sil
  6. Bende üniversitedeyken arkadaşlarıma mektup yazardım artık kalmadı :)İnsanları sosyal medya araçları tembelleştirdi.Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum http://istkazanbenkepce.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılırım farklı mekan ve lezzetlere :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...